Confidenţialitate

Plantele norocoase care pot aduce energie în casa ta (P)

Indiferent de vârsta sau de poziția socială, fiecăruia dintre noi i-ar prinde bine o doză de noroc. Poate că unora le sunt folositoare amuletele în jocul de blackjack, iar altora simpla prezență a unor obiecte considerate norocoase le înseninează ziua. Din fericire, există plante de apartament despre care se spune că aduc energie pozitivă în încăperile în care se află. Care sunt acestea? Vom vedea în continuare!

Desigur, nu există o știință, în sine, care să susțină că aceste presupuse plante norocoase au puteri de creștere a averii, dar există rădăcini simbolice care conduc la această idee. În plus, cercetările susțin ideea că plantele din casa ta te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit și calitatea aerului, iar acestea sunt două elemente demne de luat în considerare. Cea mai bună parte? Multe dintre plantele norocoase necesită o doză mică te îngrijire, ceea ce înseamnă că abia trebuie să ridici un deget pentru a profita de beneficiile lor.

Ficusul

Originar din Asia (India, Malaezia și Java) ficusul are frunze rotunjite despre care se știe că simbolizează abundența, fericirea și bogăția. Se spune că aceste plantele elimină toxinele și energia negativă din aer. Rețeta pentru a menține o plantă de ficus în stare optimă? Lumina strălucitoare a soarelui, indirectă, solul bine drenat și udare în fiecare săptămână (deci nu prea des).

Sansevieria (sau limba soacrei)

Suntem sigur că îți va plăcea Limba Soacrei (ne referim la plantă, evident), cunoscută și sub numele de Sansevieria, în primul rând deoarece este extrem de ușor de îngrijit. De la soare puternic până la lumină slabă, plantele de acest tip prosperă aproape oriunde, nefiind nevoie de îngrijiri speciale. Tot ce este nevoie să faci este să uzi planta doar la fiecare trei-patru săptămâni.

Se spune că Sansevieria are capacitatea de a absorbi toxinele din aer în timpul nopții și de a elibera oxigen, susținând o sănătate bună și energie pozitivă celor din spațiul respectiv.

Crinul păcii

Spathiphyllum wallisii este cunoscut și sub numele de crinul păcii de pace. Potrivit credințelor feng shui, casele în care există crinii păcii își deschid larg porțile spre a lăsa norocul să le treacă pragul.

Această plantă are frunze verzi lungi și flori albe strălucitoare. Va crea o atmosferă plăcută în orice cameră. Mulți oameni cred, de asemenea, că acești crini sunt utili pentru purificarea aerului de contaminanți ai mediului.

Așează crinii păcii oriunde vrei să îmbunătățiți calitatea aerului. De altfel, acești crini sunt deosebit de utili ca plante de birou. Datorită florilor albe, aceste flori sunt asociate cu prosperitate, pace și simplitate. Ai mare grijă totușii, plantele sunt ușor deteriorate de îngheț, așadar iarna este necesar să le protejezi de temperaturile scăzute.

Palmieri

Această plantă cu frunze cu de forma penelor are denumirea botanică de chamaedorea elegans. Denumirile obișnuite ale plantei sunt palmierul pitic, palmierul de coadă de pește și palma de noroc.
Palmierul are un loc special în teoria feng shui, fiind considerat o plantă potrivită pentru a îmbunătăți echilibrul dintr-o cameră și pentru a purifica aerul. Plantele sunt, de asemenea, foarte versatile și deloc pretențioase. Sunt la fel de fericiți la ușa din față ca și într-un colț al camerei tale.

Orhideele

Orhideele Phalaenopsis sunt, de asemenea, cunoscute sub numele scurt de orhidee. Au nevoie de doar trei cuburi de gheață pe săptămână pentru udare, însă este extrem de util să le furnizezi multă lumină și umezeală.

Pune orhideea într-un loc umbros, cu lumină puternică, pentru cele mai bune rezultate. Vor înflori luni întregi și, cu puțin noroc, vor înflori de mai multe ori pe sezon.

Orhideea a fost o plantă populară în Japonia antică, unde este considerată un simbol al bogăției de către regalitate. Plantele erau păstrate în temple și adesea pictate pe suluri. Se crede că orhideea aduce noroc și prosperitate în casă. Mai mult, legendele spun că orhideea ar aduce noroc în dragoste, ajutându-ne să ne găsim un partener de viață potrivit. În feng shui, orhideele simbolizează relații bune, fericire și o fertilitate mai bună.

Bambus norocos

Planta norocoasă de bambus are numele botanic dracaena sanderiana. Acestea sunt un gen de plante de interior ușor de cultivat, care vor adăuga o notă frumoasă la orice decor interior.

Alte denumiri ale plantei sunt bambus noroc, dracaena norocoasă din bambus și bambus dracaena. Conform tradiției chinezești, semnificația bambusului norocos este determinată de câte tulpini are planta. Așadar, chiar acum este momentul să verifici. Ai în vedere faptul că se consideră că bambusul norocos reprezintă cele cinci elemente ale feng shui-ului. Este un simbol al averii și prosperității.
Acestei minunate plante îi place lumina indirectă și o temperatură cuprinsă între 18-35 ° C.

Aloe vera

Aloe barbadensis morar este o plantă care are un gel de vindecare în frunzele sale groase. Nu este de mirare că este considerată o plantă norocoasă!

Planta de aloe vera aduce noroc și energie pozitivă în casa ta. Se crede că energia pe care o eliberează poate combate vibrațiile negative și ghinionul legat de bani.

Este foarte ușor de cultivat și are nenumărate proprietăți medicale. Gelul din frunzele cărnoase ale plantei poate fi folosit cu succes pentru tratarea arsurilor solare, a zgârieturilor și a tăieturilor.

Plantele de aloe vera ajută la menținerea aerului curat și ar trebui plasate în direcția nord sau est pentru a obținele beneficii din perspectiva fng shui-ului.

Concluzie

Dacă aduc sau nu noroc, nu putem să știm cu exactitate. Important este că toate aceste plante ne înfrumusețează casele și fac ca starea noastră de spirit să fie una bună zi de zi. În funcție de cât timp ai la dispoziție, alege acele plante care se potrivesc stilului tău de viață, spațiului în care locuiești, dar și modului în care casa ta este decorată.