Confidenţialitate

Portocalii, în pericol din cauza unei bacterii care provoacă boala dragonului galben. Infestarea a atins niveluri epidemice în zeci de țări din Asia, Africa, Brazilia și SUA | AUDIO

Plantațiile de portocali din întreaga lume sunt în pericol din cauza bolii dragonului galben. Aceasta este provocată de o bacterie răspândită de insecte și poate distruge complet pomii în cel mult 5 ani. Bacteria a devastat deja culturi de citrice din Asia, America Latină și Statele Unite. În Europa, autoritățile au depistat în Spania și Portugalia insecta care răspândește această bacterie, iar autoritățile caută remedii naturale pentru a preveni eventuale probleme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Infestarea portocalilor a atins deja niveluri epidemice în zeci de țări din Asia, Africa, Brazilia și Statele Unite, scrie The Guardian. Culturile de citrice au fost atacate de o bacterie – Candidatus liberibacter – ce provoacă boala dragonului galben.

Bacteria e răspândită de o insectă și provoacă îngălbenirea și deformarea frunzelor și în cele din urmă distrugerea completă a pomilor. Singura soluție este ca portocalii să fie scoși din rădăcină și replantați pe alt teren.

Autoritățile spaniole mizează pe alte soluții

Un proiect pilot început pe o plantație de portocali de 1800 de metri pătrați din Sevilla prevede instalarea de cuiburi pentru păsări și insecte care să se hrănească cu larvele de Trioza, insecta care răspândește bacteria.

Rezultate bune s-au înregistrat deja în Galicia, iar Portugalia va pune și ea în aplicare metoda spaniolă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Minor de 16 ani, cercetat pentru înșelăciune. I-a promis unei tinere că, pentru 50.000 lei, va face un ritual pentru a-i aduce iubitul înapoi