Confidenţialitate

Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu, invadate de gunoaie și mașini | AUDIO

Asaltate în fiecare weekend de mii de turiști, plajele sălbatice de la Vadu și Corbu, din sudul Rezervației Delta Dunării, sunt în pericol.

Din cauza încălcării regulilor impuse pentru zonele protejate, plajele sunt cotropite de mașini parcate lângă plajă și de gunoaie aruncate de turiști.

Numai in ultimele zile, inspectorii ecologi ai Deltei au amendat aproape 100 de persoane care încalcă legea Rezervației.

Dunele de nisip care străjuiesc plajele de la Corbu și Vadu sunt pline de corturi și mașini.

“Am copil și mi se pare mai relaxant aici. Nu trebuie să stau cu ochii pe el, nu-i balamuc, e frumos și plajă e frumoasă. Apă nu-i adâncă. Îmi place”, spune o turistă.

Cea mai aglomerată este plaja Vadu. Printre mașinile parcate pe nisip, zac mormane de gunoaie.

Turiștii fideli sunt dezamăgiți.

„Multe mașini pe plajă, foarte multe. Nu ne așteptăm la așa ceva. Plajă-i deosebit de frumoasă, apă plăcută, dar mașinile nu cred că-și au locul aici”, a declarat un bucureștean.

Camparea și accesul cu mașinile sunt strict interzise și sancționate corespunzător. Acestea nu sunt singurele încălcări ale regulilor, spune Ion Bucur, șefului Corpului de Control al Rezervației Delta Dunării.

Sunt turiști care mai aprind și grătare, care ascultă manele la volum maxim sau care nu vor să se legitimeze, fiind necesară prezența echipajelor Poliție și Jandarmerie.

Numai in ultimele zile, pentru contravențiile constatate, au fost date amenzi de peste 100.000 lei.

Reprezentanții Rezervației Delta Dunării fac apel la turiștii care vin pe plajele sălbatice să respecte regulile privind vizitarea acestor zone.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu