Confidenţialitate

Plajele din Bretania, poluate cu granule de plastic care ar proveni din containerele maritime pierdute în Oceanul Atlantic | AUDIO

Guvernul francez vrea să aducă în justiție coșmarul ecologic de pe plajele Bretaniei. Acolo au ajuns „valuri” de granule de plastic despre care se crede că provin din containerele maritime pierdute în Oceanul Atlantic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zeci de voluntari s-au dus în weekend pe plaja Pornic, pe coasta de nord-vest a Franței, ca să cearnă nisipul și să adune biluțele albe numite granule de plastic industrial care măsoară mai puțin de 1,5 milimetri.

Activiștii de mediu admit că este o misiune fără speranță, o picătură într-un ocean, scrie cotidianul The Guardian. Potrivit organizației de mediu Surfrider, în fiecare an se pierd aproximativ 160.000 de tone de granule de plastic în Uniunea Europeană și 230.000 de tone în întreaga lume.

Acestea se descompun în cele din urmă în nanoparticule care vor fi înghițite de pești, stridii și midii, ajungând în cele din urmă în farfuriile oamenilor.

Primarul din Pornic și alți doi edili din stațiunile afectate din regiune au depus o plângere în justiție. Oficialii recunosc însă că este imposibil de identificat de unde provin granulele de plastic mai mici decât un bob de orez.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România generează zeci de mii de tone de deșeuri din ambalajele produselor comandate pe internet. Teoretic, firmele trebuie să recicleze o parte din plastic