Confidenţialitate

Plajele de la Eforie Sud urmează a fi lărgite, anunță ministrul Mediului. Investiția se ridică la 600 de milioane de lei, anunță ministrul Mediului | AUDIO

A început lărgirea plajelor la Eforie Sud. Proiectul cu fonduri europene vizează reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc. Din decembrie, plajele lărgite vor avea lăţimi între 100 şi 140 de metri pe o lungime de aproape 6 kilometri.

Plaja de la Eforie Sud și alte 3 loturi de pe litoral fac parte din același proiect cu fonduri europene, iar valoarea investiției se ridică la 600 de milioane de lei.

Lucrările sunt efectuate de o companie olandeză.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Viteza cu care se lucrează acum este una bună, în 12 săptămâni ar trebui să terminăm această lucrare. Este un termen scurt, dar se poate realiza obiectivul pentru că se lucrează cu utilaje de mare capacitate.”

Lucrările se fac cu protejarea biodiversităţii. Se are în vedere menținerea habitatelor marine pentru două specii de scoici, aflate sub protecție:

„Se vor muta speciile care trebuie protejate temporar şi vor fi readuse după finalizarea lucrărilor. Aceste specii autohtone, caracteristice zonei, trebuie protejate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, în primăvara anului viitor va fi plantată iarbă de mare.

Citește și: Bilanț negru pe litoral: 16 persoane au murit înecate în mare și aproape 2.500 au primit îngrijiri medicale. Salvamarii cer înființarea poliției plajelor | AUDIO

Foto: Facebook / Ministerul Mediului