Plaje izolate de la Marea Neagră

Tot mai mulți turiști se plâng de aglomerația de pe litoralul românesc din vârf de sezon. Prin urmare, caută locuri mai retrase, unde să nu vadă picior de om pe o distanță de cîțiva metri.

Plaja Corbu este una dintre variantele pe care le au la îndemână turiștii care caută liniște. Nu este amenajată așa cum sunt cele din Mamaia, de exemplu, dar oferă avantajul de a nu fi invadată de turiști. În plus, aici poți face scufundări sau sporturi nautice. Tot în nordul litoralului se află plaja Vadu, dar trebuie aici este interzisă camparea.

Găsim peisajul din nord și în sudul litoralului, pe plaja din localitatea 23 August. Din sat până la malul mării sunt aproximativ 2 kilometri. Și această plajă este sălbatică, neamenajată, fără hoteluri sau terase din care să duduie muzica. În zonă se poate mânca un pește proaspăt la cherhanaua „Popasul pescarilor”.

Tot în sudul litoralului se află plaja Tuzla, în localitatea cu același nume. În apropiere se află farul din Tuzla și barăcile pescarilor din zonă.

O altă plajă izolată este cea din Sulina, aflată în Rezervația Delta Dunării. Aici, nisipul este foarte fin datorită aluviunilor aduse de Dunăre, iar apa puțin adâncă.

În oricare dintre aceste localități, turiștii găsesc locuri de cazare la localnici, la tarife ce încep de la 50 de lei.