Confidenţialitate

Pitești: Verificări la teatrul „Alexandru Davila”, după ce angajaţii au acuzat că nu au fost luate măsuri anti-Covid

Prefectura Argeș a cerut verificări la teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti. Angajatii se plâng că nu au fost luate măsuri care să îi protejeze de infectarea cu SARS-CoV-2.

Zeci de angajați s-ar fi îmbolnăvit de COVID19, iar directorul teatrului ar încerca să îi intimideze, pentru ca situaţia să nu fie făcută publică.

Situaţia gravă de la Teatrul Alexandru Davila a fost expusă public printr-o scrisoare deschisă în care se spune că managerul Felix Goldbach s-a supărat  atunci când actorii au cerut să ţină cont de  starea lor de sănătate.  Angajaţii susţin că li s-au adresat injurii şi au fost ameninţaţi cu desfacerea contractelor de muncă, dacă situaţia epidemiologică de la teatru ajunge la urechile conducerii Consiliului Judeţean Argeş.

Nu există compartiment fără persoane infectate  sau cu simptome clare de COVID susţin angajaţii teatrului care spun că nu au fost testaţi niciodată înaintea unui spectacol şi că nu li s-au asigurat nici măşti şi nici material de protecţie.

Managerul teatrului, Felix Goldbach,  neagă toate acuzatiile care îi sunt aduse de angajați și spune că a luat toate măsurile care se impun pentru protejarea angajatilor și a publicului și că în instituție toată lumea poartă măști, iar activitatea se desfașoară cu distanțare socială.

Scrisoarea deschisă a angajaţilor teatrului a ajuns şi pe masa prefectului Lucian Ionescu care a spus că demarează o acţiune amplă de control pentru a verifica situaţia epidemiologică de la teatrul Alexandru Davila. Instituția a avut anul acesta cel mai mare buget comparativ cu celelalte instituţii de cultură din Argeş.