Confidenţialitate

PITEȘTI: Situație inedită la Spitalul Județean. Mai multe persoane pe aceleași funcții de manager

Spitalul Județean de Urgență din Pitești are în prezent doi manageri. Unul care a câștigat concursul, dar a fost demis pe perioada stării de urgență, și altul numit interimar de Ministerul Sănătății, transmite corespondentul Europa FM.

Ambii manageri sunt acum pe post și așteaptă să vadă care dintre ei va rămâne, în funcție de condițiile hotărârii de Guvern privind starea de alertă, ce va fi votată în Parlament.

Totul a pornit de la interpretarea legislației valabile pe perioada stării de alertă.

Imediat de cum s-a încheiat starea de urgență, fostul manager al spitalului, suspendat pe această perioadă, și-a reluat funcția, pe motiv că așa prevede legea.

Managerului numit pe perioada de urgență i s-a cerut de către prefectul de Argeș Emanuel Soare să rămână pe post, întrucât mandatul său a fost prelungit prin Hotărârea de Guvern privind starea de alertă ce va fi votată, cu amendamente, de către Parlament.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul funcției de director medical, care este în prezent ocupată de două persoane din cauza interpretării diferite a legislației la nivelul administrației județene.

Până la votarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, toate prevederile ei sunt valabile. Totuși, Spitalul Județean de Urgență din Pitești, încă de vineri, are patru directori.