Confidenţialitate

PISA 2022. USR îi cere ministrului Educației să-și asume eșecul programului prezidențial ”România Educată”

USR îi cere ministrului Educației să își asume public eșecul programului prezidențial „România Educată”, în urma rezultatelor obținute de elevii români la testele PISA, care demonstrează falimentul învățământului românesc.  

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, susține că rezultatele testelor PISA arată că învățământul românesc este falimentar și consideră că ”președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Ligia Deca, și-au setat greșit obiectivele și prioritățile” în ceea ce privește sistemul educațional românesc.

”Sub cupola poleită a proiectului România Educată, ne-am pregătit ani în șir să facem o schimbare în educație, dar am ratat-o: noile legi ale Educației au eșuat în a rezolva vreuna dintre marile probleme. Prin noile legi, avem și mai multă segregare prin examene diferențiate la liceele «bune», nu avem programe pentru a opri abandonul școlar, nu avem vreo obligație clară de actualizare a materiei din programă, iar situația socială și economică a profesorilor este în continuare degradantă” transmite Ștefan Pălărie.

USR cere acum explicații publice de la ministrul Educației. ”Cât ar mai trebui să scadă performanțele școlare ale elevilor români pentru ca ministerul Educației să înțeleagă magnitudinea catastrofei din sistemul de educație și să ia măsuri” se mai arată în comunicatul USR.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: PISA 2022. România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la competențe de bază pentru elevii de 15 ani. Ministrul Educației vede partea plină a paharului | AUDIO