Pilula electronică

În 2015, o companie din Israel a inventat pilula electronică pentru cei care vor să slăbească, dar care nu vor să apeleze la intervenții chirurgicale pentru montarea unui inel gastric sau a unui pacemaker gastric. Pilula funcționeză pe principiul unui pacemaker gastric, trimite semnale care păcălesc creierul că stomacul e plin și că nu mai e nevoie de mâncare. Pentru ca pilula să rămână într-o anumită poziție în stomac, este nevoie ca pacientul să poarte un plasture magnetic pe piele, în zona stomacului. Pilula se declanșează cu ajutorul unei aplicații pe mobil și se elimină din organism în patru săptămâni.

Luna aceasta, medicina a mai făcut un pas înainte în ceea ce privește pilula electronică. Autoritățile americane de reglementare au aprobat prima pilulă digitală cu un senzor încorporat (FOTO), care are scopul de a urmări dacă pacienții respectă sau nu tratamentul.

Acest medicament este o versiune a celui stabilit de către Otsuka Pharmaceutical Co Ltd, Abilify, pentru schizofrenie, tulburare bipolară și depresie, care conține un dispozitiv de urmărire dezvoltat de Proteus Digital Health.

Sistemul oferă medicilor o modalitate simplă de a stabili dacă pacienții iau medicamentele indicate la timp.

Pacienții pot să fie accesați și controlați de medici prin intermediul internetului, pastila transmițând unei aplicații toate datele despre medicamentele pe care le-au luat sau nu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.