Confidenţialitate

Pilotul care s-a prăbușit cu paramotorul în lacul Comana ar fi contractat două bacterii intraspitalicești. Familia vrea să-l transfere la Viena

         Anchetă a Ministerului Sănătății privind condițiile în care este îngrjit în spital pilotul paramotorului prăbușit duminica trecută în lacul Comana.

Marian Cojocaru ar fi contractat două bacterii intraspitalicești.

El este internat din 10 iulie la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, iar familia sa susține că starea lui s-a agravat din cauza condițiilor din această unitate și ar vrea să-l transfere în Austria.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății verifică acum toate actele medicale ale pilotului.

Echipa de control a Ministerului Sănătății a intrat în posesia tuturor documentelor medicale ale pilotului Marian Cojocaru, în vârstă de 44 de ani.

Se verifică tratamentul administrat şi condiţiile igienico-sanitare, după ce analizele au arătat că bărbatul a contractat pe patul de spital 2 bacterii rezistente la antibiotice.

Infecţiile nosocomiale îi complică situaţia pilotului internat din data de 10 iulie.

Soția bărbatului – Irina Cojocaru, medic de profesie crede însă că vina nu aparține doctorilor de la Bagdasar-Arseni.

Proba s-a recoltat în cursul zilei de joi, el a venit la spital duminică după-amiază. În cursul zilei de joi erau aceste bacterii prezente. Suspiciune întotdeauna există, dar vă spun un singur lucru: medicii de aici din spital, până la urmă, i-au salvat viața soțului meu, au făcut absolut tot ce se poate, nu am ce să reproșez, infecții în spital există și în afara țării”, a spus femeia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Familia a făcut publice și două conturi pentru a strânge bani pentru transferul soțului său într-un spital din Viena.

Noi sperăm că, dacă ne mișcăm repede și trimitem dosarul astăzi, putem primi un răspuns astăzi de la spitalul din Viena. Cel mai probabil la AKH. (Transferul) …ar însemna o evaluare foarte bună din punct de vedere neurochirurgical și un tratament mult mai bun din punct de vedere pulmonar”, a adăugat soția pilotului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pilotul paramotorului prăbuşit pe 10 iulie în lacul Comana este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului “Bagdasar-Arseni” şi a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute, intubat şi ventilat mecanic.

Încă de la internare, medicii au spus că starea pacientului este foarte gravă întrucât a aspirat apă în plămâni, iar  cel mai mare risc este acela al infecţiilor.