PiGcasso – porcul artist

PiGcasso pare la prima vedere o purcică obişnuită, asta dacă nu ai observa pensula pe care o ține între dinţi. Joanne Lefson a luat-o de la ferma unde urma să îşi găsească sfârşitul, dar i-a descoperit şi adevărata vocaţie: pictura.

Iniţial, Pigcasso trebuia sacrificată, dar a fost salvat de Joanna, actuala sa proprietară, care s-a declarat şocată de felul în care sunt ţinute aceste animale. ”Dacă ar vedea în ce condiţii trăiesc, consumatorii s-ar gândi de două ori înainte de a cumpăra carnea. Dacă aş fi putut, i-aş fi luat pe toţi acasă”, spune femeia.

Joanne Lefson a încercat să o obişnuiască pe Pigcasso cu diferite activităţi, iar aceasta a părut o vreme interesată de fotbal, dar asta a durat până a descoperit pictura. Acum, Pigcasso ştie să înmoaie pensula în vopsea şi să o aplice pe pânză.

”Nu o forţez să facă asta. Pictează când vrea. În definitiv, are 450 de kg, aşa că se ştie cine e şeful”, subliniază Lefson.

Joanna crede că stilul porcului este unul expresionist. Ea vrea să îi vândă tablourile şi să strângă bani pentru actele caritabile pe care le are în desfăşurare, cele mai multe dintre ele privind situaţia animalelor de fermă.

Lefson plănuieşte pentru anul următor şi o expoziţie. ‘’Porcii sunt extrem de inteligenţi, de aceea ar trebui priviţi cu mai multă compasiune’’, mărturiseşte proprietara lui Pigcasso.

Articole Similare