Pietele si targurile de Craciun din Bucuresti

În Piata Universitatii sau la Romexpo, vizitatorii gasesc produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Facem mai întâi o vizită în Piața Universității din București, unde se desfășoară Bucharest Christmas Market. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei. Aici găsim 100 de căsuţe decorate cu cetină, unde vizitatorii sunt întâmpinați cu turtă dulce, vin fiert, cozonaci, dar și obiecte tradiționale. În plus, timp de o lună, în zona universității vor răsuna colinde, aduse de ansambluri din toată țara.

Pe listă trebuie să punem și târgul Bucharest Christmas Shopping de la Romexpo. Până în preajma Crăciunului, cei mari și cei mici sunt așteptați aici cu o mulțime de surprize.

Oricum, copiii sunt răsfățații sezonului. Cei mici au parte de multe surprize. Printre altele, se vor putea întâlni chiar cu Moș Crăciun din Laponia, care vine la Bucureşti între 10 și 14 decembrie, cu sprijinul Ambasadei Finlandei. De asemenea, duminică, pe 7 decembrie, cei mici se pot întâlni cu doi reni adevărați – Rudolf și Blitzen – la Școala Step by Step din București. Iar, în Parcul Mogoșoaia, pe 6 decembrie se deschide Ambasada lui Moș Crăciun.

Tot în București, mai putem vizita Târgul Cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles, deschis până pe 23 decembrie.

Pentru românii din alte județe s-a dat startul programului ‘Weekend în București’, prin care turiștii se pot caza la jumătate de preț în mai multe hoteluri din Capitală. Totodată, sunt invitați să facă turul pietonal ,,Descoperă Bucureștiul pe jos’ și ,,Turul barurilor din Centrul Vechi’. Și evident pot descoperi piețele și tîrgurile de Crăciun deschise în Capitală.