Confidenţialitate

Piețele în spații închise își vor opri activitatea. Administratorii: Nu este o măsură corectă | AUDIO

Administratorii de piețe sunt nemulțumiți că, de luni, își vor opri activitatea toate piețele care funcționează în spații închise.

Nu este o măsură corectă. Ar fi trebuit închise doar piețele cu probleme, a spus la Europa FM, Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România, nemulțumit că autoritățile nu i-au consultat înainte de luarea unei decizii.

În opinia sa, cei mai afectați vor fi cumpărătorii, dar și producătorii de lactate și mezeluri care aveau mici magazine în piețe.

„Nu mi se pare o măsură corectă, un supermarket funcționează, un minimarket funcționează, nu văd de ce să nu funcționeze și o piață închisă. Într-o piață închisă se poate gestiona mai ușor situația, e și mai ușor să gestionezi o piață închisă decât una deschisă. Cred că ar trebui făcută o analiză punctuală, iar acolo unde sunt probleme da, se închide, iar în rest trebuie lăsate deschise.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Asociației Legumicultorilor din Valea Oltului, Emilian Mete spune că decizia de închidere a piețelor care funcționează în hale nu îi afectează atât de tare, pentru că toți producătorii își duc legumele la en-gross și de acolo sunt livrate atât în piețe, cât și în supermarketuri:

„ Avem un en-gross la care vin din toată țara și iau marfa de aici. Marfă mai este foarte puțină, țelină, gogoșari, varză ce mai este și conopidă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.