Piesa A Change is Gonna Come a lui Sam Cooke, 50 de ani de când a intrat în topurile mondiale

Celebra melodie ‘A Change is Gonna Come’ a lui Sam Cooke împlineşte, în luna martie, 50 de ani de când a urcat în topurile internaţionale de muzică.

Desemnată unul dintre imnurile mişcării americane pentru drepturile civile, ‘A Change is Gonna Come’ a fost scrisă de Sam Cooke pentru că artistul fusese impresionat de melodia ‘Blowin’ in the Wind’ a lui Bob Dylan, din 1963.

Tot în 1963 a avut loc celebrul discurs ‘I Have a Dream’ a lui Martin Luther King. În toamna acestui an Sam Cooke a scris melodia, distanţându-se de hiturile sale de până atunci – cântece despre dragoste şi cuceriri.

‘A Change is Gonna Come’ de Sam Cooke a fost lansată pe albumul ‘Ain’t That Good News’, lansat pe 1 martie, 1964. Piesa a urcat direct pe locul 31 în topurile internaţionale de muzică pe 6 martie 1965.

Sam Cooke (1931 – 1964) este considerat printre cei mai importanţi artişti şi cantautori americani din toate timpurile.

În acest weekend, Europa FM a pregătit o reîntâlnire cu cele mai bune piese de colecţie pe care nimeni nu le poate uita. Weekendul Oldies but Goldies vă aduce la Europa FM şi câteva dintre cele mai apreciate piese ale lui Sam Cooke.