Piața Victoriei | „România normală”, față în față cu anticipatele. Video

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran au revenit de la ora 18:15, alături de Anca Simina, în „Piața Victoriei”.

Din respect pentru adevăr și pentru fapte, într-un an în care vom fi tot mai expuși încercărilor de dezinformare, în ediția de luni a dezbaterii, am căutat nu doar explicațiile pentru tertipurile politice la care asistăm, ci și anticorpii pentru manipulare.

Am comentat, așadar, contextul politic al unor declarații publice, ca să înțelegem de ce suntem năuciți cu astfel de mesaje, ca, în final, să revenim la fapte și să vedem cât adevăr e în vorbele oamenilor politici.

În același timp, am discutat și despre problema poluării din București și despre conflictul dintre Gabriela Firea și Costel Alexe, ministrul Mediului.

Nu trecem nici pe lângă tema politică a zilei – calculele realiste pentru anticipate. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, explică, într-un interviu pentru Europa FM, cum se raportează Uniunea la ideea de alegeri parlamentare anticipate și cum consideră că s-ar putea ajunge acolo.