Piața Victoriei | Prima sentință în dosarul #Colectiv, amânată. Raed Arafat rămâne de neclintit – VIDEO

Așteptam azi, de Ziua Internațională Anticorupție, prima sentință în cazul Colectiv. Au trecut deja patru ani și societatea ne-a arătat deja că i s-a împuținat răbdarea pe treptele justiției de tranziție. Decizia a fost însă amânată pentru 16 decembrie.

Cât timp familiile victimelor așteaptă o sentință, poate cea mai importantă parte a dosarului, cea care privește intervenția instituțiilor statului, e încă în camera obscură – ancheta pentru abuz în serviciu, neglijență, ucidere din culpă abia a ajuns la Parchetul Militar.

Nici în Guvern nu s-au găsit prea multe răspunsuri după noaptea de 30 octombrie 2015. Raportul Corpului de Control din 2016 a rămas fără urmări, iar statutul șefului DSU, Raed Arafat, nu este nici acum clarificat – are sau nu susținerea Guvernului Orban pentru a rămâne secretar de stat în Ministerul de Interne?

Ce înseamnă acest șir de amânări pentru încrederea cetățenilor în Justiție? Ce urmări a avut, în cele din urmă, publicarea filmului intervenției de la Colectiv? Ce motive are premierul Ludovic Orban să îl păstreze în Guvern sau, dimpotrivă, să îl demită pe Raed Arafat?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la 18:15 alături de Anca Simina, pentru a răspunde la toate aceste întrebări în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei”.
Până atunci, vă invităm să dați dumneavoastră un răspuns, în sondajul din „Piața Victoriei”, argumentându-vă în comentarii opțiunea.

Sondaj Piața Victoriei: Raed Arafat a anunțat că nu intenționează să demisioneze din funcția de secretar de stat la Interne. Credeți că ar trebui ca premierul Ludovic Orban să îl demită?

Publicată de Radio Europa FM pe Luni, 9 decembrie 2019