Confidenţialitate

Piața Victoriei | Ministrul Finanțelor susține că taxele nu vor crește în 2021 – VIDEO

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus, la Piața Victoriei, că Executivul nu va crește taxele în 2021.

Ministrul Finanțelor spune că are de gând să pună la punct și un plan care să vină în ajutorul cetățenilor care au rate de plătit, fără a îngreuna însă băncile.

„Am arătat că, într-o perioadă de criză, după ce am redus taxele, am putut să avem venituri mai mari la buget. Strategia noastră este să aducem bani la buget prin digitalizare, printr-o mai bună colectare, printr-o relația mai bună cu contribuabilul român. (…) În viziunea mea și viziunea liberalilor, economia se dezvoltă cu taxe mici, puține și plătite de toată lumea. Nu vom crește taxele. (…) nu este soluția să crești taxele, este soluția falimentară și nu vom merge în această direcție”, a declarat ministrul Finanțelor la Piața Victoriei.

Mai mult, speculațiile cu privire la un acord cu FMI sunt false, a mai spus ministrul Finanțelor la Piața Victoriei:

„Necesarul de finanțare anul acesta este de 138 miliarde de lei. Din acești bani, a trebuit să împrumutăm 50 de miliarde, datorii luate de PSD și am avut 30 miliarde facturi neplătite. Din 138 miliarde, 80 de miliarde sunt facturi pe care trebuia să le plătim din trecut. (…) Nu este nicio discuție cu FMI pentru că ne finanțăm confortabil din piață.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: