Confidenţialitate

Piaţa Victoriei, cu Teodor Tiţă şi redacţia Recorder | Topul celor mai importante evenimente din săptămână. Urmările reportajului ”Dumnezeul achizițiilor”

În fiecare vineri, în emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM e vremea să tragem linie şi să vedem ce merită reţinut.

Facem topul celor mai importante evenimente ale ultimelor zile şi discutăm împreună semnificaţia lor. Azi căutăm să mergem pe urmele unui reportaj recorder.ro care a trezit atenția autorităților. DNA s-a autosesizat și a deschis dosarul „Dumnezeul achizițiilor“.

Serviciul Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție s-a autosesizat și a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL. Recorder a prezentat în data de 19 februarie 2019 investigația „Dumnezeul achizițiilor“, un material care a adunat sute de mii de vizualizări în mediul online și care a fost preluat de mai multe televiziuni și publicații naționale.

Investigația arată cum Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului trecut, Iscru a deținut funcția de consilier la același minister. Reporterii Recorder au predat autorităților documentele care au stat la baza anchetei jurnalistice.

Teodor Tiță și redacția Recorder vă aşteaptă de la 18:15, după Jurnalul de Seară, pentru a trage împreună concluziile săptămânii.