Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Mona Nicolici: Nevăzătorii pe care nu îi vedem | VIDEO

Pe 13 octombrie este marcată, în mod tradiţional, Ziua internaţională a nevăzătorilor, pentru a ne aminti că alături de noi trăiesc oameni diferiţi de noi. În România, sunt aproape o sută de mii de nevăzători, dintre care circa 3.000 sunt copii. La nivel mondial sunt 36.000.000 de nevăzători, iar până în 2050 numărul lor se va tripla la nivel global.

Putem să ne prefacem în continuare că nu-i vedem sau să îi tratăm ca pe o resursă extrem de valoroasă pentru fiecare dintre noi și pentru societatea în care vrem să trăim.

De la ora 18:15, Mona Nicolici vă invită în Piața Victoriei pentru o discție despre nevăzătorii pe care nu îi vedem. Invitat este Alex Cucu, tech manager pentru AMAis, programator și educator în tehnologii incluzive și asistive pentru persoane cu deficiențe de vedere. Vorbim și despre cum a apărut SeeYou, prima aplicaţie web din România ce conectează persoane cu deficiențe de vedere cu voluntarii care se oferă să-i însoțească. SeeYou facilitează pentru nevăzătorii din București orice drum la facultate, piață/ supermarket și în alte activități offline dar și sprijin online. Doi dintre cei patru programatori care au dezvoltat aplicația web SeeYou sunt nevăzători.