Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Mona Nicolici: Cum se pregătește România să facă față previziunilor alarmante privind cazurile noi de COVID-19 | VIDEO

Pandemia ia amploare. Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri, 9 octombrie, alte 3.186 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 29.282 de teste) și 52 de decese din cauza COVID-19.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Precedentul record, de 3.130 de cazuri, a fost atins chiar ieri, fiind totodată pentru prima oară când bilanțul infecțiilor a trecut de trei mii.

Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 613, față de 607 ieri.

Bilanțul urcă astfel la un total de 148.886 de cazuri, dintre care 5.299 au decedat. Sunt 114.792 de pacienți declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 653 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Ce am învățat din criza trecuta și cum s-a pregătit România sa facă fata previziunilor îngrijorătoare, aflam astăzi de la vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, profesorul Dorel Săndesc, în Piața Victoriei, cu Mona Nicolici.

De la ora 18:15, la Europa FM și video pe pagina de Facebook Radio Europa FM și pe europafm.ro, urmăriți Piața Victoriei cu Mona Nicolici și profesorul Dorel Săndesc.