Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Marcel Bartic: Să ascultăm și ce au elevii de spus | VIDEO

Învățământul românesc traversează una dintre cele mai dificile perioade ale sale din ultimii 30 de ani. Pe lângă lipsa de coerență a măsurilor luate de autorități, școlile sunt obiectul unor antagonisme mai mari ca oricând.

Parcă niciodată nu s-au văzut puncte de vedere, convingeri și atitudini atât de diferite unele de altele, atunci când vine vorba despre educație. Că e vorba despre învățământul online, despre vaccinare sau testarea elevilor, despre calitatea actului educațional în vremuri de pandemie, pare că profesorii și părinții nu mai găsesc acel numitor comun care să ajute școala să-și vadă, în condiții decente, de menirea ei.

Simțim cu toții nevoia ca, în spațiul public, să auzim și vocea rațiunii, bazată pe argumente și mai ales, pe acțiuni care să sprijine cu adevărat școala. Poate că, dacă am face puțină liniște, am putea-o auzi exact de acolo de unde ne așteptăm mai puțin. Din partea elevilor. Da, pe ei nu i-a întrebat nimeni până acum ce părere au și ce cred despre ce se întâmplă în școlile din România.

O facem noi la emisiunea Piața Victoriei cu Marcel Bartic, unde invitatul zilei este Cătălina Ifrim, reprezentantă a Consiliului Național al Elevilor.