Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | Criza sanitară, la final. Cine achită nota de plată – VIDEO

Instantaneele publicate de adversarii politici cu premierul Ludovic Orban ignorând legi și reguli impuse chiar de propriul Guvern au ridicat, în ultimele zile, semne de întrebare în legătură cu autoritatea pe care o mai are prim-ministrul în ochii celor care au respectat restricțiile din timpul pandemiei.

Este acest episod depășit odată cu achitarea amenzii de către miniștrii fotografiați alături de Ludovic Orban? Țin loc de scuze publice reacțiile firave din PNL? Vor fi costuri politice?

Și, în perspectiva ieșirii din criza sanitară, Guvernul pregătește întoarcerea elevilor la școală – a celor din clasele a VIII-a și a XII-a de mâine, iar a celorlalți din toamnă, dacă va fi posibil. O lege recent promulgată face obligatoriu un program de educație sanitară, cu un curs inclus de educație sexuală, o data pe semestru. Doar că parlamentari ai PNL și PSD trag deja sfori la legea să fie modificată înainte de întoarcerea copiilor la școală.

Despre nota de plată politică la finalul crizei sanitare, ca și despre oamenii partidului de guvernământ care se opun educației sexuale în școli, dar apar în fotografiile controversate cu premierul Ludovic Orban vorbim azi la „Piața Victoriei”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine la Europa FM, alături de Anca Simina, pentru a analiza subiectele zilei.