Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu | Iulian Chifu, despre expulzarea cercetătorului rus de pe Aeroportul Otopeni

Răspuns sec din partea Ministerului de Externe după expulzarea unui cercetător rus de pe Aeroportul Otopeni.

Ministerul transmite doar că decizia este luată de autorităţile competente, iar motivele sunt comunicate doar persoanei vizate, aşa cum prevede legea.

Profesorul care nu a fost primit în România luni venea să susţină public o teorie asociată cu propaganda sovietică, şi anume că dacii se trag din slavi şi, prin urmare, originile românilor sunt slave.

El era invitat la o conferinţă la Centrul Rus din Bucureşti, dar urma să susţină prelegeri şi la Institutul de Arheologie din Capitală şi la o universitate privată din Constanţa.

Fostul consilier prezidențial Iulian Chifu, el însuşi interzis ani de zile pe teritoriul Federaţiei Ruse, explică la Europa FM cum se ia o astfel de decizie: “Întotdeauna se întâmplă acest lucru. Există informații certe care vin din zona serviciilor și din zona dosarelor făcute pentru fiecare asemenea persoană. În momentul în care s-a anunțat această desfășurare, probabil că a existat baza pentru ca acest cetățean să nu fie primit în țara noastră”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incidentul diplomatic este punct de pornire al emisiunii Piaţa Victoriei din această seară cu Alice Iacobescu, alături de Iulian Chifu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS