Confidenţialitate

Piața Obor: Arborele banilor – o plantă de interior ușor de îngrijit și …aducătoare de noroc 😊

Pe măsură ce toamna se transformă în iarnă, începem să ne facem de lucru mai mult prin casa. La caldurică! E momentul să ne îndreptăm atenția asupra plantelor de interior.

   Colega noastră Claudia ne învață azi cum să îngrijim Pachira aquatica, mult mai cunoscută drept Arborele banilor sau Arborele norocos!

  Legenda spune că planta va aduce o mare bogație proprietarului său: frunzele, care seamănă cu niște mâini verzi, captează fericirea și norocul, iar trunchiurile răsucite  blochează norocul și averea în casă.  Altfel spus, în Arborele de bani nu cresc – din păcate –  bani, dar el ar fi un simbol al norocului și al energiei pozitive.

Vorbim despre o plantă originară din America Centrala și de Sud, unde atinge 20 de metri înălțime. Datorită aspectului exotic – dat de împletirea mai multor tulpini și de foliajul strălucitor – arborele banilor e întâlnit în multe locuințe sau birouri din țara noastră.

E ușor de îngrijit și nu este de neglijat nici renumele de plantă aducătoare de bunăstare în cămin și prosperitate în afaceri.

În florării o găsim în două forme: mai multe trunchiuri împletite plantate într-un singur ghiveci sau o singură  tulpină  – care se poate dezvolta mai bine.

Arborii norocoși au nevoie de sol nisipos, care contine și turbă. Trebuie udați cam o dată pe săptămână, cât să se menţină solul moderat umed. Ghiveciul trebuie să aibă un drenaj bun, iar apa nu trebuie să stagneze în farfurioară. Pachira nu suportă excesul de umezeală în sol, deoarece creşte riscul de putrezire a tulpinilor. Preferă în schimb un nivel ridicat al umidităţii aerului. Aşa că o poţi pulveriza cu apă atât vara, cât şi iarna, când aerul este mai uscat.  Lumina indirectă a soarelui este cea mai bună pentru arborele de bani. Lumina poate duce la decolorarea frunzelor. Este necesar să replantați arborele norocos în alt ghiveci, mai mare, care să îi permită să se dezvolte.

Arborele norocos trebuie fertilizat doar de două sau trei ori pe an. Suprafertilizarea poate provoca îngălbenirea frunzelor.  Apariția petelor pe frunze, precum și a putregaiului sau mucegaiului pe, sau în apropierea plantei, pot fi rezultatul udării excesive. Îndepărtați rădăcinile deteriorate sau moarte și apoi replantați planta în sol proaspăt.

Arborele banilor nu este toxic pentru co-locatarii noștri blănoși, căței sau pisici.

Până data viitoare, îngrijiți-vă plantele!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.