Piata de Craciun din Memmingen, alternativa la targurile aglomerate din Europa

Orașul Memmingen se află la 116 km de Munchen.

Un oraș mic și cochet, în care trăiesc în jur de 40.000 de locuitori. Se numește Memmingen și este căutat de turiști mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă pentru Piața de Crăciun deschisă aici. Cei prezenți pot asculta concerte live și se pot delecta cu preparate specifice zonei, așa cum ar fi wurstii. În plus, pot face cumpărături pentru că este perioada în care magazinele oferă reduceri la produsele de sezon sau la îmbrăcăminte.

Înafară de vizitarea Pieței de Crăciun, sunt și câteva obiective turistice care trebuie bifate. În primul rând, orașul este dominat de Biserica Evanghelică ‘Frauenkirche’, cunoscută pentru frescele ei din secolul al 15-lea, foarte bine păstrate. De asemenea, trebuie vizitat centrul istoric.

Pentru a ajunge aici, tot ce trebuie să facă turistul român este să-și cumpere un bilet de avion. O companie low-cost asigură zboruri directe spre Memmingen, cu plecare de pe aeroporturile din Timișoara, Cluj-Napoca și Târgu Mureș. Biletul de avion nu e scump deloc: dacă e cumpărat cu ceva timp înainte, poate costa aproximativ 30 de euro dus-întors, iar în mai puțin de două ore se ajunge la destinație.

În ceea ce privește cazarea, turiștii au la dispoziție numeroase variante de cazare pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile tarife până la unități luxoase și scumpe.

Memmingen este un oraș liniștit și plăcut, dar interzis celor care au multă energie. Tocmai de aceea ar putea să facă parte dintr-un circuit mai amplu. Pentru aceasta, cea mai bună idee este închirierea unei mașini. Așa se poate ajunge foarte repede în orașul Ulm, un centru universitar. Aici se află biserica gotică cu cel mai înalt turn din lume: măsoară peste 160 de metri. Și mai interesant este că acest turn poate fi escaladat, dacă vremea e bună.

Turiștii care au mai mult timp la dispoziție pot vizita și orașul Stuttgart – unde se găsește, de asemenea, o piață de Crăciun foarte frumoasă. La o distanță și mai mare se află Munchen, orașul în care a fost organizată prima piață de Crăciun din Europa.