Pianistul de renume mondial Eduard Kunz, invitat special în Gala Bolshoi Opera Stars, 17 mai

Pianistul Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în “Topul Celor Mai Buni 10 Pianişti de Mâine”, laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha, va fi prezent pe pe 17 mai scena Ateneului Român, ca invitat special în cadrul spectacolului de gală Bolshoi Opera Stars. Evenimentul este organizat cu sprjinul Prahova Classic Nights, cu ocazia deschiderii Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti.

Eduard Kunz s-a născut în Siberia la data de 30 Octombrie 1980, a studiat cu Michail Khokhlov la şcoala Gnessin Special pentru copiii talentaţi şi cu Andrei Diev la Conservatorul Ceaikovsky din Moscova şi a debutat alături de Omsk Philharmonic Orchestra la vârsta de 10 ani. Eduard a primit o diplomă şi de asemenea Medalia de Aur pentru recitalul de la Rozal Northen College of Music, unde a studiat cu Norma Fisher şi mai târziu cu Mark Ray.

Pianistul a fost nominalizat de către BBC Music Magazine la categoria Top 10 pianisti. Eduard Kunz a susţinut reprezentaţii alături de mari orchestre din Marea Britanie, inclusiv BBC Scottish Szmphony, Rozal Scottish National Orchestra, Halle, Ulster Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Welsh National Opera Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic şi London Musici orchestras, cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Lothar Koenigs, Garrz Walker, Clark Rundell, Mark Stephenson, Alejandro Posada, Josep Caballe Somenech, Alexander Joel, Andres Orozco-Estrada, Barry Wordsworth şi David Angus, printre alţii.

Multiplu laureat al concursurilor internaţionale, Eduard Kunz are în palmares nu mai puţin de 13 premii (Locul I), primite in cadrul competiţiilor de profil. Printre acestea se numără: Marele Premiul al concursului George Enescu din Bucureşti, medalii de aur la New Orleans şi Paderewski International Piano Competitions, precum şi alte distincţii: Medalia de Argint la Worshipful Company of Musicians din Londra, premii decernate de Hattori and Musical Foundation, Dame Myra Hess, Yamaha Music Foundation of Europe, Spivakov Foundation şi Rostropovich Foundation din Moscova.

În data de 17 mai Eduard Kunz va fi prezent la  la Bucureşti, ca invitat special în cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti la Ateneul Român. Alături de el vor mai fi prezenţi o serie de artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură, Pe scenă vor urca:

Dirijor  –  Pavel Sorokin

Pianist  –  Eduard Kunz (invitat special)

Soprană  –  Elena Zelenskaya

Mezzosoprană  –  Margarita Mamsirova

Tenor  –  Roman Muravitsky

Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin.

Pentru spectacolul de gală care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei

Categoria 2 – 250 lei

Categoria 3 – 150 lei

Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS