Confidenţialitate

Phoenix „Sinteza – Rapsodia”, pe 14 mai la TNB

Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit, pe 14 mai la Teatrul Național din București: o sinteză între ciclul ”Anotimpurilor”, prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și ”Rapsodia 1”, emblematică pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

”Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele Anotimpuri, din timpul celor care ne-au dat nume (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu”, transmit membrii trupei Phoenix.

Concertul va avea loc la Teatrul Național București, în sala Studio, pe 14 mai, la ora 19:00. Invitatii speciali ai formației Phoenix pentru acest eveniment sunt Grigore Leșe, Nicolae Dumitru si Bogdan Muntenita.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și în rețeaua Eventim.