Confidenţialitate

Petrecere PSD în seara comemorării victimelor din Colectiv

In seara comemorarii a doi ani de la tragedia din Colectiv, a fost petrecere mare la PSD.

Strânși la Clubul Floreasca din Capitală, deputații social democrați au sărbătorit ziua de naștere a liderului lor, Liviu Dragnea, care sâmbata a împlinit 55 de ani.

În primele două ore de petrecere, acesta nu a aparut la Clubul Floreasca, fiind reținut la o reuniune a coaliției, pentru discuții despre bugetul anului viitor.

Când a fost întrebat despre nepotrivirea dintre petrecerea deputatilor PSD si comemorarea Colectiv, Liviu Dragnea a contracarat promitind că Guvernul le va plati în continuare tratamentele raniților din incendiu:

„N-a fost dată în cinstea zilei mele de naștere, ziua mea a fost sâmbătă. Și asta e. M-am născut și eu o dată, pe 28 octombrie. Ca în fiecare luni, colegii deputați sau colegii senatori se întâlnesc de obicei la Floreasca pentru o socializare. Ce aș vrea să remarc cu mâhnire, că și acum, după doi ani de zile, mai sunt unii care se folosesc de moartea acelor copii. Pentru că a venit vorba de asta, am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier, ca în perioada următoare să adopte ordonanța, prin care să se prelungească termenul, prin care bugetul de stat să poată să finanțeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt invitat la petrecerea deputatilor PSD, fostul ministru al justitiei Florin Iordache, a facut si el un comentariu deplasat la adresa mortilor din Colectiv.

„-Pare potrivită organizarea acestui eveniment în seara în care este comemorată tragedia de la Colectiv?

– Sunt două lucruri diferite.Da? Mulțumesc.

– Dar este potrivită până la urmă?

-Nu înțeleg, sunt două lucruri diferite.

-Unii oameni plâng în seara asta, alții petrec.

-Păi asta este viața.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu doi ani, în seara zilei de 30 octombrie  a avut loc una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României.

În urma incendiului din clubul „Colectiv”,  65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi.

Acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile şi cer să se facă dreptate, pentru că au trecut doi ani fără ca justiţia să găsească vreun vinovat.