Petrecere în stradă în memoria lui David Bowie – VIDEO

Mai multe sute de persoane s-au reunit pe străzile Londrei, în cartierul Brixton, unde s-a născut David Bowie, pentru a-i aduce un ultim omagiu starului britanic, scrie Reuters.

Reuniunea a avut loc în faţa cinematografului Ritzy, situat în regiunea Lambeth din sudul Londrei, cu scopul de a-l comemora pe legendarul muzician, care a combinat cu succes rock-ul hedonist, moda şi artele vizuale, în maniere dramatice şi spectaculoase, într-o carieră de cinci decenii.

Numeroşii fani care au participat la eveniment au cântat, au dansat, au cântat la diverse instrumente şi au băut, pe acordurile cântecelor lui David Bowie.

Panoul de pe faţada cinematografului Ritzy, folosit, în mod normal, pentru a afişa titlurile filmelor, a conţinut, de această dată, mesajul: “David Bowie our Brixton Boy RIP” (“David Bowie, băiatul nostru din Brixton. Odihneşte-te în pace”).

Evenimentul a fost organizat pe Facebook sub titulatura “Bowie Tribute Street Party”.

David Bowie, al cărui nume real a fost David Jones, s-a născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, la doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. A început să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani şi, ulterior, şi-a schimbat numele în David Bowie, pentru a evita confuziile cu Davy Jones, solistrul trupei The Monkees, potrivit revistei Rolling Stones.