Petre Daea: „Voi susține oaia până voi muri!” – AUDIO

Petre Daea s-a răzgândit. Ministrul Agriculturii nu mai pledează pentru asumarea oii ca brand de țară, dar susține în continuare ceea ce numește „importanța formidabilă a acestei specii”.

Într-un interviu la Antena 3, Petre Daea a explicat ce a stat în spatele conceptului pe care l-a lansat în mai anul trecut – oaia ca statuie vie:

„El a izvorât dintr-un dialog foarte ușor tranșat de presă – când mi-a pus întrebarea <<Știți, colegul dumneavoastră  de la Turism vrea să schimbe brandul de țară>>. Oooo, eu în momentul acela sigur că am simțit așa, o plenitudine deosebită pe care eu am stăpânit-o cu expresia feței, spunând <<În regulă>>. Și aici am început să brodez, cum timpul mi-a oferit acel moment de inspirație și am trecut la a explica ce înseamnă oaia”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a povestit și cum și-a păstrat stăpânirea de sine când a fost chestionat de strategii în comunicare ai partidului cum a ajuns să facă odă oii.

„Au venit la mine cei care mă pilotează – îmi țin evidența ieșirilor pe presă, pentru că nu-mi dau teme de meditație pentru mine, pentru că sunt un om stăpânit, sunt un om venit din aluatul pământului și știu cum să mă comport în acest mediu din care am izvorât și în care trăiesc acuma și îmi pendulez preocuparea pe coordonatele acestea de interes național -, dar eu sunt stăpân pe mine. Sunt stăpân pe mine și știu ce fac. Eu niciun cuvânt nu-l scot greșit din gură”, a asigurat ministrul.

Indiferent de critici, Petre Daea rămâne la părerea că oaia e insuficient prețuită în România.

„Această specie extraordinară care mănâncă vârful de iarbă cu fulgul de zăpadă, care preia din vârful muntelui, pe terenuri cu handicap…  Voi susține oaia până voi muri. Și iată că și Uniunea Europeană are altă gândire față de oaie. Plecarea Marii Britanii, prin Brexit – noi suntem pe locul trei acum ca efective de animale – va face să rămânem pe locul doi”, spune ministrul Agriculturii.

Petre Daea și-a justificat și absența din ultima perioadă – l-a lovit o creangă și a evitat să apară rănit în public.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS