Petre Daea: „Înțeleg furtuna Brexit-ului, dar și furtuna pescarului”

Petre Daea a fost invitat azi, în Comisia de Pescuit (COM PECHE), pentru a vă prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

După un discurs în care și-a menționat și experiența îndelungată în domeniul agriculturii și nu a oferit nicio informație concretă privind prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ministrul a evitat întrebările de la cei prezenți, alegând să răspundă cu accente ”artistice”.

”Importanța Parlamentului European, ca reprezentant al cetățenilor, îmi este foarte bine cunoscută si prin prisma îndelungatei mele experiențe parlamentare – de 12 ani la nivel național, ca membru al Comisiei responsabile pentru politica agricolă și în calitate de președinte timp de patru ani.

Vă asigur, așadar, de întreaga mea disponibilitate pentru a coopera cu dvs. de o manieră constructivă și eficientă, pentru a progresa cât mai mult pe dosare legislative înainte de alegerile europarlamentare. În acest spirit mi-am instruit și echipa de lucru.

Prioritățile noastre în domeniul pescuitului, sunt desigur influențate de contextul actual și apropierea alegerilor europarlamentare. Ne propunem să avansăm cât mai mult în baza progreselor înregistrate de președințiile anterioare.

Vreau să îi mulțumesc și aici colegei mele, Elisabeth Koestinger și colaboratorilor săi, pentru toate eforturile depuse și pentru realizările înregistrate.

Doresc de asemenea, să te felicit, Alain (n.r. președintele Comisiei de Pescuit, Alain Cadec), alături de echipa ta și bine înțeles, alături de președinția austriacă, pentru modul pragmatic și eficient în care s-au desfășurat negocierile Planului multianual de gestionare pentru apele occidentale. Am speranța că vom putea continua în același mod pentru restul dosarelor din codecizie pe care am agreat să le finalizam.

Trebuie să fim realiști și pragmatici, având în vedere că avem la dispoziție un interval de timp foarte scurt pentru a ajunge la un acord și pentru finalizarea tuturor procedurilor de adoptare a textelor legislative, înainte de alegerile europarlamentare. Timpul va fi adversarul nostru.

Va fi o mare provocare pentru toate instituțiile, dar am convingerea că vom reuși. Contez pe o susținere și pe structurile de lucru ale Consiliului”, le-a spus ministrul colegilor europeni.

La întrebările practice despre Brexit și problemele actale ale UE, Petre Daea a fost ezitant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Iată, sunt multe întrebări, dragă Petre!”, a remarcat președintele Comisiei de Pescuit, Alain Cadec. Ministrul român a preferat însă să urmeze discursul pregătit de acasă și să evite răspunsurile concrete.

Înregistrarea video completă este disponibilă la adresa http://www.europarl.europa.eu/streaming?event=20190123-1000-COMMITTEE-PECH&start=2019-01-23T09:08:17Z&end=2019-01-23T11:16:16Z&language=or

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS