Petre Daea, despre subvențiile plătite până pe 31 martie: Ziua e exactă, sarcina de asemenea. Sper că în 31 martie să avem numai situații neclare

Discurs hilar al ministrului Agriculturii, Petre Daea, la începutul ședinței de Guvern, care a prezentat o situație a subvențiilor pentru agricultori.

În încercarea de a oferi câteva date despre plata acestor subvenții, ministrul s-a încurcat în declarații și a transmis un mesaj confuz, lucru care i-a amuzat până și pe colegii din Guvern.

Sper că în 31 martie să avem numai situații neclare privind legătura între sistemul de aplicare și situațiile concrete pentru fermierii din România”, a spus Petre Daea, fiind corectat ulterior de premier.

Totul a început de la o precizare a premierului Sorin Grindeanu, care a dat asigurări că fermierii români vor încasa până la sfârșitul lunii martie mare parte din subvenții.

Apoi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat că subvențiile au început să fie acordate încă din 23 februarie.

Potrivit ministrului, până joi, 2 martie, au fost procesate acte pentru 481.000 de fermieri, din cei peste 681.000 de fermieri români, ceea ce însemnă un procent de 71%.

”Primul obiectiv al programului de guvernare este acordarea subvențiilor pentru fermieri. Am înscris în buget suma necesară tuturor subvențiilor. Pentru prima dată acordăm subvenții începând cu 23 februarie”, a declarat Petre Daea.

”Anul trecut s-au dat în iunie-iulie, anul acesta banii se dau câmd lucrările se execută în câmp”, a adăugat Petre Daea.

Ministrul a mai precizat că din data de 10 martie se vor acorda și subvențiile pentru zootehnie.

”În data de 1 martie au început depunerile de cereri, iar azi, la aceasta oră, prin datele pe care noi le procesăm, în România s-au depus 6.020 de cereri față de 2.490 cereri anul trecut. Până diseară mai este, sistemul lucrează, oamenii sunt la datorie, procesează cererile într-o deplină…într-un deplin respect faţă de fermierii români”, a adăugat Daea.

Ulterior, premierul l-a întrerupt pe ministrul Agriculturii, întrebându-l ce se întâmplă la 31 martie.

A fost și momentul în care Petre Daea s-a încurcat în declarații și a transmis mesajul confuz.

”Pentru mine ziua de 31 martie e exactă, sarcina de asemenea. Sper că în 31 martie să avem numai situații neclare privind legătura între sistemul de aplicare și situațiile concrete pentru fermierii din România”, a completat Petre Daea, moment în care a intervenit din nou premierul Sorin Grindeanu ”adică lucruri foarte putine”.

În final, ministrul l-a aprobat pe premier: ”da lucruri foarte puține”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS