Confidenţialitate

Peste jumătate din măşti, neconforme. ANPC vrea ca acestea să se numească acoperitor facial

Jumătate dintre măştile de protecție împotriva covid aflate la vânzare nu sunt bune, susține ministrul Economiei.

Virgil Popescu le recomandă românilor să cumpere măști produse în țară, de cele 16 companii care au acum astfel de produse în portofoliu.

“Dacă v-aş spune că jumătate din măştile care se găsesc pe piaţă nu sunt conforme, adică nu ne protejează – în hipermerketuri, farmacii, depozite –  aţi spune că exagerez. Dar asta e realitatea. Vreau să dau un semnal foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Au fost oprite de la comercializare de către ANPC, s-au dat amenzi, iar ceea ce e pe piaţă e conform “- a spus ministrul Economiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului va cere producătorilor de măşti neconforme să schimbe denumirea acestora în acoperitor facial.

Acest lucru se va întâmpla chiar de mâine – spune Veronica Mitran, vicepreședinte ANPC:

“Tipul celor FFP 1, 2 sau 3, care sunt măşti filtrante împotriva particulelor şi sunt echipamente individuale de protecţie. Doar acestea sunt reglementate. Celelalte nu sunt reglementate şi o să cerem reglementarea lor prin etichetare. Adică să scrie pe ele acoperitor facial, să ştim ce anume cumpărăm: dacă e echipament de protecţie, mască medicală sau acoperitor facial.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ANPC susţine că peste 65 % dintre măştile de pe piaţă ar fi neconforme. Cele mai multe din import.