Confidenţialitate

Peste 820 de morți în Maroc în urma unui cutremur

Crește bilanțul cutremurului din Maroc.

Potrivit ministrului de interne, sunt peste 820 de morți și 672 de răniți. Cel puțin 200 de oameni sunt în stare gravă.

Florentina Mihăiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Seismul, care s-a produs azi noapte la ora locală 23.00, a avut o magnitudine de 6,8 pe Richter, iar specialiștii se așteaptă la mai multe replici, potrivit CNN.

Cutremurul s-a produs în zona munților Atlas la aproximativ 70 de kilometri de orașul turistic Marrakesh, care are peste 800.000 de locuitori.

Mai multe case au fost avariate,iar echipele de intervenție caută supraviețuitori sub dărâmături. În oraș, au fost amplasate mai multe paturi chiar sub cerul liber pentru a acorda asistență sanitară celor care au nevoie. Autoritățile fac apel la donarea de sânge pentru victime.

În afară de Marrakech, cutremurul a fost resimţit în capitala Rabat sau orașul Casablanca unde numeroși localnici au ieşit pe străzi temându-se de prăbuşirea locuinţelor lor.

Organizația Națiunilor Unite anunță că va sprijini  guvernul marocan. La fel  India și Uniunea Europeană.

România, gata să ofere asistență Marocului

Autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile marocane şi sunt gata să ofere asistenţă, a anunţat  premierul Marcel Ciolacu.

“În urma cutremurului devastator din Maroc, autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile marocane şi sunt gata să ofere asistenţă.
Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familii îndoliate şi către salvatorii curajoşi care lucrează împotriva cronometrului”, a scris prim-ministrul României, pe Twitter.

Și preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj.

“Întristat de dezastrul care a avut loc aseară în Maroc. Gândurile noastre sunt la familiile celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Dorim însănătoşire grabnică răniţilor“, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

(Sursa foto: Shutterstock)