Confidenţialitate

Peste 80 de oameni au murit în urma inundațiilor din Germania

Bilanțul victimelor în inundațiile din Germania a crescut peste 80, iar 1.300 de persoane sunt date dispărute.

Cancelarul german Angela Merkel a promis sprijin pentru sinistrați.Au curs cantități de apă record în vestul Europei. Râurile au ieșit din matcă, au distrus locuințe și au luat pe sus mașini și chiar și case în întregime.

Cea mai afectată țară este Germania, unde numărul de morți crește de la o oră la alta. Casele continuă să se prăbușească, iar apele lasă prăpăd în urma lor prin localități.

Rețelele de telefonie mobilă nu mai funcționează în unele din zonele afectate. E greu pentru rude să afle despre cei dragi dacă sunt în siguranță.

Cancelarul Angela Merkel, aflată în vizită în Washington DC, a transmis condoleanțe tuturor familiilor care au pierdut pe cineva și a numit cele întâmplate o catastrofă.

A promis că guvernul îi va sprijini pe sinistrați.

Și în Belgia cel puțin 11 persoane au murit din cauza vremii extreme, pe care politicienii au pus-o pe seama schimbărilor climatice.

În Olanda, mii de persoane din sudul țării au fost sfătuite să-și evacueze locuințele. Apele unor râuri au depășit nivelurile care au dus la indundații masive în 1993 și 1995.

Ploile abundente au lovit și Luxemburg și Elveția, iar prognozele arată că întreaga regiune se va confrunta și azi cu precipitații.

Foto: Facebook