Confidenţialitate

Peste 80.000 de români s-au programat în prima zi la vaccinarea anti-COVID cu serul de la AstraZeneca

Un adevărat maraton al înscrierilor pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a început miercuri,  în actuala etapă a campaniei, cu o medie de 180 de înregistrări pe minut în platforma de vaccinare.

Serul creat de experții Universității Oxford poate fi administrat doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Dar Organizația Mondială a Sănătății a transmis că limita de vârstă poate fi extinsă. Unele state au recomandat ca acest ser să fie folosit doar pentru persoanele sub 65 de ani.

În cazul României, acesta este administrat persoanelor între 18 și 55 de ani.

Peste 80.000 de persoane s-au programat, miercuri, pe platformă pentru a se vaccina în cele 180 de cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca.

Locurile se dau repede în marile oraşe. La ora transmiterii acestei informații, în Bucureşti mai erau disponibile aproximativ 3.000 de locuri, la Constanţa 2.000, dar în oraşul Cluj-Napoca doar 31.

Noile centre de vaccinare au fost organizate în malluri, săli de sport, cluburi ale pensionarilor, cabinete medicale de la sat sau, în Braşov, chiar la Serviciul de Termoficare.