Peste 7 kilograme de canabis, confiscate de poliţişti în urma a 16 percheziţii în Vâlcea

Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea şi procurorii DIICOT au făcut, luni, 16 percheziţii la persoane bănuite că vând canabis, ridicând peste 7 kilograme de canabis, aproape 90 de plante, bani şi arme. Paisprezece persoane urmează să fie audiate.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Râmnicu Vâlcea şi procurorii DIICOT Râmnicu Vâlcea au făcut, luni, 16 percheziţii domiciliare în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în localităţile Prundeni, Ioneşti şi Milcoiu, din judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de creşterea şi dezvoltarea unor culturi de canabis indoor.

Potrivit Poliţiei, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, ar fi fost constituit un grup infracţional în scopul cultivării şi comercializării de canabis, pe raza judeţului Vâlcea.
Cultura ar fi fost dezvoltată într-o casă din localitatea Prundeni, judeţul Vâlcea.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 7.095 de grame de canabis, 87 de plante de canabis, 10 semințe de canabis, două arme de foc, 86 de cartușe cu glonț, instalații de umiditate și căldură, patru grindere, două cântare și opt telefoane mobile.

De asemenea, au fost ridicați 54.850 de lei, 480 de euro și 240 de lire sterline.

Poliţiştii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând să fie audiate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS