Peste 500 de membri ai unei familii din China au realizat o fotografie de grup spectaculoasă

Peste 500 de membri ai unei familii din China au participat la realizarea unei fotografii de grup spectaculoase cu ocazia unei sărbători tradiţionale anuale, informează BBC.

Fotografia a fost realizată la reunirea familiei Ren din satul Shishe din provincia Zhejiang din estul Chinei.

Evenimentul a avut loc săptămâna trecută cu ocazia sărbătoririi Noului An Lunar, care este celebrat de obicei de chinezi prin intermediul unor mari reuniuni familiale şi mese copioase.

Fotograful Zhang Liangzong a realizat un set de imagini spectaculoase cu ajutorul unei drone. Cei peste 500 de membri ai familiei Ren s-au lăsat fotografiaţi în faţa unei formaţiuni din bazalt în apropiere de Shishe.

Istoria familiei Ren, originară din acel sat, poate fi urmărită până în urmă cu 851 de ani, însă arborele ei genealogic nu a mai fost actualizat de peste opt decenii.

Bătrânii satului au început de curând să facă aceste actualizări în arborele genealogic al familiei Ren şi au reuşit să identifice peste 2.000 de descendenţi în viaţă, care fac parte din şapte generaţii.

Ei au dorit să marcheze acest proiect printr-o uriaşă reuniune familială şi au reuşit să aducă la eveniment peste 500 de persoane.

Membrii familiei Ren au venit din Beijing, Shanghai, Xianjiang şi Taiwan.

Ren Tuanje, liderul satului Shishe, reprezintă cea de-a 26-a generaţie din familia Ren, al cărei nume înseamnă ”reuniune” în limba chineză.

Deşi reuniunile familiale reprezintă un fapt comun în China, mulţi dintre chinezi au fost impresionaţi de numărul uriaş de persoane din portretul fotografic al familiei Ren. Imaginea a fost prezentată pe larg în mass-media chineză, care a şi glumit pe seama acestui eveniment, publicând articole cu titluri precum acesta: ”Oare se cunosc între ei membrii acestei familii?”.

Multe glume au fost publicate şi pe platforma de microblogging Weibo. ”Ce se întâmplă dacă un membru cunoaşte pe cineva din acel grup şi începe să îl placă? Pot să se căsătorească?”, a întrebat unul dintre utilizatori.

Alţii au glumit pe seama unei tradiţii chineze, în cadrul căreia adulţii oferă copiilor bani în cutiuţe roşii cu ocazia Anului Nou. ”Atunci când oferă pacheţele roşi, vor începe toţi să plângă?”, a scris un internaut de pe reţeaua Weibo.

Foto: Zhang LiangZong

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS