Confidenţialitate

Peste 50.000 de turiști români vor călători în Israel toamna aceasta

Ministerul Turismului din Israel estimează că peste 50.000 de turiști români vor călători în Israel în toamna aceasta, fie pentru a se bucura de plaja din Eilat, pentru pelerinaje la locurile sfinte, dar și pentru circuite în celelalte orașe din Israel. Aceștia vor plăti pentru un circuit de 5 nopti preșuri începând de la 500 euro / persoană, potrivit unui comunicat transmis Europa FM. Românii au la dispoziție peste 80 de zboruri săptămânale care conectează Tel Aviv-ul de București dar și de alte orașe mari din țară.

Toamna, a doua cea mai aglomerată perioadă din an în Israel

Cea mai aglomerata perioada din an pentru calatorii in Israel este in preajma Pastelui Ortodox. Cei mai multi turisti vin atunci pentru pelerinajul la locurile sfinte.

Pentru turistii care isi doresc sa evite aglomeratia si preturile mari din perioada sarbatorilor religioase, toamna este a doua cea mai buna perioada pentru calatoriile in Tara Sfanta.

Romania este una dintre tarile din regiune cu cea mai mare crestere in clasamentul numarului de turisti ce ajung in fiecare an in Israel, a doua dupa Polonia. Daca in perioada Septembrie –Decembrie 2016 au ajuns aproape 20.000 turisti romani, in 2017 numarul acestora a depasit 35.000 iar in 2018 s-a apropiat de 45.000. Anul acesta Ministerul Turismului din Israel estimeaza cresteri cu aproape 150% raportate la anul 2016.

“Toamna este sezonul perfect pentru plaja la Marea Rosie, astfel ca turistii europeni fug de temperaturile scazute si vremea capricioasa si se relaxeaza la Eilat, dar si in alte orase ale Israelului. Nici in Tel Aviv temperaturile nu sunt cu mult mai scazute.

In lunile Noiembrie si Decembrie se inregistreaza in jur de 20 de grade Celsius, vreme perfecta pentru plimbari si pentru explorat orasul. Estimam ca pana la finalul anului 2019 vom avea peste 130.000 de turisti romani in Israel” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piete, in cadrul Ministerului Turismului din Israel.