Peste 430 de rachete au fost lansate din Gaza spre Israel

De sâmbătă la ora locală 10, peste 430 de rachete au fost lansate din Gaza spre Israel, potrivit datelor comunicate IDF (Israel Defense Forces).

Rachetele au ajuns până în Be’er Sheva, aflat în centrul Israelului. Toate şcolile din sud au fost închise.

Forțele armate din Israelul au reacționat și au lovit 200 de ţinte Hamas din Fâşia Gaza.

Potrivit autorităţilor palestiniene, şapte oameni au fost ucişi în Gaza, de sâmbătă, iar 47 au fost răniţi.

Această escaladare, cea mai importantă de mai multe săptămâni, vine a doua zi după proteste neobişnuit de violente de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Reacția UE

Uniunea Europeană cere “încetarea imediată” a tirurilor cu rachete palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit unui comunicat de presă.

“Este urgent să remediem această situaţie periculoasă pentru a proteja viaţa civililor”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei UE, Maja Kocijancic, lansând un apel la “detensionarea” situaţiei.

“Israelienii şi palestinienii au dreptul de a trăi în pace, în siguranţă şi cu demnitate”, a pledat purtătoarea de cuvânt.

“Numai o soluţie politică poate pune capăt violenţei. Eforturile depuse de Egipt şi ONU pentru a calma situaţia beneficiază de deplina susţinere a Uniunii Europene”, a adăugat ea, referindu-se la tentativele de mediere ale Egiptului şi ONU pentru a ajunge la un armistiţiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS