Confidenţialitate

Peste 400 de suspecți de terorism s-ar număra printre refugiații ajunși în Germania

Autorităţile germane au înregistrat 410 ponturi cu privire la presupuşi terorişti în rândul refugiaţilor, scrie presa germană.

Publicaţia Neue Osnabruecker Zeitung a susţinut luni că autorităţile federale germane au înregistrat 410 piste cu privire la presupuşi terorişti în rândul refugiaţilor de pe teritoriul Germaniei, transmite Reuters.

Din cele 410 suspiciuni de terorism, 369 au fost înregistraţe în ultimul an, de la izbucnirea crizei migranţilor.

Anchetatorii au lansat 60 de investigaţii, deşi în prezent nu există indicii cu privire la organizarea unor atentate specifice pe teritoriul statului german.

În lumina migraţiei continue spre teritoriul german, trebuie să ne asumăm că ar putea să existe membri activi sau foşi membri, susţinători sau simpatizanţi ai unor grupări teroriste islamiste în rândul refugiaţilor”, a declarat o sursă din poliţia federală.

Un tânăr sirian s-a detonat duminică seara într-un bar din localitatea bavareză Ansbach, rănind 12 persoane într-un atentat. Acesta este ultimul incident dintr-o serie de patru atacuri care au lovit în ultima săptămână Bavaria, unul dintre cele mai mari landuri germane.

Trei dintre cei patru atacatori care au comis atacuri pe teritoriul landului bavarez în ultima săptămână sunt refugiaţi – doi sirieni şi un afgan. De asemenea, cel de-al patrulea atacator, David Ali Sonboly, este un adolescent cu dublă cetăţenie, germano-iraniană.