Peste 4.500 de pompieri vor acționa în minivacanța de Sf. Maria

Peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3.000 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, începând de miercuri până duminică, în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit unui comunicat al IGSU, eventualele urgenţe medicale vor fi gestionate, la nivel naţional, prin intermediul celor 233 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum şi de cele 25 unităţi de terapie intensivă mobilă, şapte ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 38 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Pe autostrăzile A2 şi A4, având în vedere creşterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forţe şi mijloace pentru asigurarea unui răspuns rapid, în eventualitatea producerii de situaţii de urgenţă.

În vederea reducerii posibilităţilor de producere a unor evenimente care să umbrească această minivacanţă, inspectoratul a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecţie la nivelul comunităţilor.

În acest sens, premergător minivacanţei, au fost derulate 1.112 controale de prevenire şi recunoaşteri în lăcaşurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase şi unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioşi.

În contextul aniversării Zilei Marinei Române, Caravana SMURD „Fii pregătit!” se va afla, în perioada 15 – 17 august, pe Faleza Cazino din Constanţa, iar în zilele de 18 şi 19 august în Portul Turistic Mangalia

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS