Peste 4.000 de transportatori protestează miercuri și joi în Capitală

Transportatorii şi taximetriştii care fac parte din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România organizează miercuri şi joi proteste în faţa sediului Guvernului. “Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, așa cum s-a întâmplat în țările europene, unde statul a vrut să-și protejeze transportatorii autorizați”, afirmă Bogdan Dincă, reprezentant al Confederației.

Acesta afirma ca autorizatia de protest a fost obtinuta pentru 6.000 de taxiuri, autobuze şi microbuze, insa la protest sunt asteptati sa participe aproximativ 4.000 de vehicule.

Protestele au fost autorizate luni de Primăria Capitalei şi se vor desfăşura miercuri şi joi între orele 9.30 şi 21.00.

“În cele două zile de protest, 26 şi 27 aprilie, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă”, a precizat confederaţia.

“Cerem anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre București și Ilfov care au fost scoase la licitație și câștigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privați. CGMB comite astfel două abuzuri majore: face concurență neloială transportatorilor privați care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol, iar al doilea abuz este că CGMB a decis să subvenționeze din banii bucureștenilor transportul din Ilfov”, este o altă solicitare a COTAR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS