Confidenţialitate

Peste 3000 de soldați americani se află în misiune în Marea Roșie, la bordul a 2 nave de război, pentru a impiedica Iranul să sechestreze petroliere comerciale | AUDIO

Forțe militare americane au fost desfășurate în Marea Roșie. Peste 3.000 de soldați sunt în misiune la bordul a două nave de război. Scopul declarat: să împiedice Iranul să sechestreze petroliere comerciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puşcaşii marini americani au sosit în Marea Roşie duminică, după ce au tranzitat Canalul Suez, conform unui comunicat al Flotei a V-a a US Navy. Prin această mișcare, Statele Unite îşi întăresc forţele ce operează în regiune, după ce anterior, în luna iulie, anunțaseră mobilizarea unei nave de război şi a unor avioane de luptă F-35 şi F-16.

Potrivit armatei americane, scopul misiunii este să împiedice Iranul din a mai captura nave comerciale. Potrivit aceleiași surse, Iranul a încercat, iar în unele cazuri a și reușit, să sechestreze aproape 20 de nave care arborau pavilion internaţional în regiune în ultimii doi ani.

Armata iraniană a sechestrat la sfârşitul lunii aprilie în Golful Oman un petrolier care arbora pavilionul Insulelor Marshall cu destinaţia SUA, iar după o săptămână un petrolier sub pavilionul Panama, care tranzita strâmtoarea Ormuz.

„Prin aceste acţiuni, SUA îşi dovedesc angajamentul de a asigura libertatea de navigaţie şi a descuraja activităţile destabilizatoare ale Iranului”, mai spun oficialii americani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Niger: Spațiul aerian a fost închis. Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest va recurge la forță dacă președintele nu va fi repus în funcție până duminică | AUDIO