Confidenţialitate

Peste 3 milioane de români au fost vaccinați anti-Covid. Asociația Municipiilor, întâlnire despre campanie cu premierul

Numărul total al românilor vaccinați a trecut de 3 milioane, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a sosit luni dimineață în țară: peste 725.000 de doze. Cele mai multe, peste 175.000 de doze rămân în București. În plus, peste 40.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, luni, la Institutul Cantacuzino din București.

Despre campania de vaccinare împotriva COVID 19 va vorbi, luni după amiază, premierul Florin Cîțu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România.

La înâlnirea cu premierul, președintele Asociației Municipiilor, Emil Boc, va propune organizarea de centre de vaccinare în fiecare cartier de blocuri.

Edilul orașului Cluj-Napoca, cu explicații la Europa FM:

„Vom discuta despre aceste centre mobile, despre o campanie maraton de vaccinare, precum și despre campaniile sectoriale, cu preoții, cu administratori de bloc, dacă este posibil. Cel puțin asta o să solicităm noi, ca să coborâm nivelul de vaccinare cât mai aproape de locul unde cetățeanul își desfășoară activitatea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Emil Boc mai spune că edilii vor cere în această ședință redeschiderea economiei:

„Evenimentele, teatrele, operele, festivalurile, activitățile publice trebuie redeschisepe bază de vaccin și pe bază de certificat de vaccinare, pe bază de test PCR sau de modalități alternative. Acum, când există doze suficiente cât să acopere necesarul și nimeni nu trebuie să mai aștepte, pur și simplu cred că ar fi o discriminare să nu deschizi economia pentru că cineva nu dorește să se vaccineze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 La ședința alături de șeful guvernului participă Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.