Confidenţialitate

Peste 24 de români mor anual, prematur, din cauza poluării | AUDIO

Peste 24 de români mor anual, prematur, din cauza poluării, atrage atenția un raport al Observatorului Român de Sănătate.

Sunt practic de zece ori mai multi decât cei care își pierd viața în accidente de mașină, spune Vlad Mixich, într-un interviu pentru Cătălin Striblea.

Vorbim de oameni care, dacă ar trăi, într-o țară cum este Elveția, ar avea mult mai mulți ani de trăit decât dacă trăiesc în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Observatorul pentru Sănătate a făcut și un clasament al primăriilor care s-au preocupat de probleme de mediu, iar aici pe primul loc este Cluj Napoca, urmat de Timișoara și Galați. Capitala este pe locul 4.

Organizația a verificat și programele electorale a 38 de candidați la alegerile locale din punct de vedere al măsurilor pentru calitatea aerului.

Doar doi dintre aceștia aveau proiecte concrete și viabile, mai spune Vlad Mixich:

Clasa politică este cu 3-4 pași în spatele societății și cu mai mulți pași în spatele oamenilor de știință. Este necesar să-i batem la cap pe politcieni până vor ajunge să facă lucruri, ca să nu ajungem să ne trezim în fața unei situații cum a fost Colectiv, dar în zona poluării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.