Confidenţialitate

Peste 24.000 de flacoane de Remdesivir, destinat pacienților cu Covid, vor ajunge în spitale | AUDIO

Peste 24 de mii de flacoane cu medicamentul Remdesivir, destinat pacienților cu COVID19 vor ajunge la spitalele care au cerut acest medicament.

S-au epuizat stocurile in mai multe tari, de aceea, ministerul sănătății a cerut ajutor prin Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

24 de mii 160 de flacoane de Remdesivir – medicament necesar pentru tratamentul bolnavilor cu forme medii de COVID19 vor fi distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților.

Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract cu firma producătoare pentru încă aproape 140 de mii de  flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.

Cât privește celălalt medicament folosit in spitale pentru bolnavii COVID cu forme usoare Tocili-zumabum, 8 mii de flacoane tocmai au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică, si urmează alte 1000 de flacoane.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă  medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.

Tocilizumabum a fost cumpărat de ministerul sănătății prin activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după ce firma producătoare a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.