Peste 23.000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie-4 decembrie, la nivel naţional, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat zilnic peste 23.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, o atenţie deosebită fiind acordată manifestărilor care vor avea loc de Ziua Naţională a României.

O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, când vor fi organizate 257 de evenimente publice în 204 localități din țară, la care este preconizată participarea a aproximativ 255.000 de persoane. Astfel, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice la manifestările organizate în următoarele zile. Aproximativ 8.400 de polițiști vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și descurajarea faptelor ilegale, dar și pentru asigurarea fluenței traficului rutier atât în localități, cât și pe drumurile care converg către zone turistice, inclusiv către stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Aproximativ 5.000 pompieri vor acorda o atenție sporită zonelor de desfășurare a activităților organizate în spațiul public unde se preconizează prezența unui număr mare de persoane. Efectivele IGSU vor fi pregătite să intervină rapid și în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de condițiile meteorologice„, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat de presă.

Inspectoratul General de Aviație poate interveni în acest zile cu 5 aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgențe medicale.

Totodată, 4 elicoptere sunt pregătite să ofere sprijin aerian celorlalte structurile operative ale MAI, inclusiv pentru misiunile de monitorizare și fluidizare a traficului rutier, precizează instituţia.

În ceea de priveşte punctee de trecerea a frontierei, 2.850 de polițiști de frontieră vor fi prezenți în cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor și asigurarea fluenței tranzitului de persoane și autovehicule.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS