Confidenţialitate

Peste 200 de milioane de lei cere firma italiană care a construit Podul de la Brăila pentru a deschide circulația înainte de termenul din contract. Reacția lui Sorin Grindeanu | AUDIO

Firma italiană care a construit Podul de la Brăila cere de la statul român 230 de milioane de lei pentru a deschide circulaţia pe drumurile de legătură, înainte de termenul din contract. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că cererea – făcută la „colțul mesei” – reprezintă un „șantaj” în perioadă electorală.

Sorin Grindeanu: „Nu o să fim de acord nici la Minister, nici la CNAIR cu acest tip de șantaj”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ne solicită 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulație, deși proiectul este finalizat atât pe malul brăilean, cât și pe malul tulcean. Deci, se poate da drumul la dirculație. Nu solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au: octombrie 2024. Asta înseamnă rea voință. Nu o să fim de acord nici la Minister, nici la CNAIR cu acest tip de șantaj. Măsurile pe care noi le vom lua o să le vedeți în săptămânile și lunile viitoare”, a spus Sorin Grindeanu.

30 de milioane din această sumă ar fi cerute de compania italiana pentru refacerea asfaltului, spune Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: „Va fi aprobată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la drumul expres Brăila-Focșani”

Pe de altă parte, Guvernul urmează să aprobe o Hotărâre privind drumul expres Brăila-Focșani. Proiectul este în prezent la Ministerul Finanțelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Va fi aprobată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la drumul expres Brăila-Focșani. Acesta este un drum absolut necesar care face ca descărcarea de pe toată Moldova pe Podul de la Brăila și va merge spre Constanța (Tulcea-Constanța). După ce am aprobat-o în Guvern, dăm drumul la licitație astfel încât partea de execuție efectiv să intre în lucru”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: ANM: Urmează o vară fierbinte. Meteorolog: Luni, temperaturile real resimțite din Bărăgan se vor apropia de 40 de grade Celsius | AUDIO